Tyxo.bg counter

Как перманентно да изтриете Facebook акаунта си

 ОК, Facebook е най-популярната социална мрежа в света. Мания обзела 800 милиона човека по света, които съвсем скоро ще станат милиард, а Марк Зукерберг вероятно ще стане по-богат и от Бил Гейтс. Но защо това да има нещо общо с вас? Ако сте сред тези, които имат акаунт във Facebook, известно време сте били активни и дейни, но вече сте решили, че имате по-добри занимания, може би е време да си дадете почивка. Но как да направите това и възможно ли е изтрит акаунт да се върне обратно? С настоящият материал ще задълбаем именно по тези въпроси...



Перманентно изтриване на Facebook акаунт


1. Логнете се във Facebook акаунта си.

2. Отворете Account Settings.

3. Под Linked Accounts, кликнете на Edit. Махнете всички свързани акаунти. Защо? Защото ако се логнете отново във Facebook през следващите две седмици с перманентно изтрития си акаунт, той всъщност няма да бъде изтрит. Ако се логнете с който и да е от акаунтите в Linked Accounts, автоматично ще се върнете към Facebook.



Как перманентно да изтриете Facebook акаунта си

© Владо Георгиев, pcworld


За да сте сигурни, че процеса по изтриването ще мине безпроблемно, продължете със следните стъпки...

4. Отворете Privacy Settings.

5. Отворете Apps, Games and Websites.

6. Под "Apps you use", кликнете на Remove. В списъка отстранете всички приложения, игри и уеб сайтове.



Как перманентно да изтриете Facebook акаунта си

© Владо Георгиев, pcworld


7. Ако искате все пак да запазите данните от профила си на хард диска, сега е времето да го направите. Отворете Account Settings и кликнете на Download a copy of your Facebook data.

8. В Search полето на Facebook въведете "Facebook Help", от тук можете да получите доста допълнителна информация за самото деактивиране. Но линка, който ви трябва е http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

 


Какво още трябва да знаете?

Дори стриктно да сте следвали горните стъпки, ако в следващите две седмици след изтриването на акаунта все пак се логнете, то той автоматично ще бъде възстановен. Ако не се логнете в рамките на 14 дни, акаунта ще бъде перманентно отстранен.


Веднага след като изтриете акаунта си, изчистете кеша на браузъра, който използвате, за да се логвате във Facebook. Това е друг метод, за да се подсигурите, че няма инцидентно да се логнете отново.


Добре е да знаете, че Facebook предоставят следното юридическо становище по отношение на изтриването на акаунтите: "Копията на някои материали (снимки, бележки и т.н.) могат да останат на сървърите ни поради технически причини, но тези материали ще бъдат откъснати от всякакви лични идентификатори и ще бъдат напълно недостъпни за другите потребители ползващи Facebook." С други думи, данните ви ще бъдат запазени на сървърите на социалната мрежа, но няма да бъдат разпознавани като ваши лични данни, както и никой няма да може да търси тези данни. Евентуално, старата ви информация ще бъде презаписана и завинаги изтрита.


Ако все пак, случайно се логнете във Facebook акаунта си след като сте го изтрили, ще трябва да повторите гореописаните стъпки.

 


Как перманентно да изтриете Facebook акаунта си

© Владо Георгиев, pcworld


Временно дезактивиране на Facebook акаунт

1. Логнете се във Facebook акаунта си.

2. Отворете Account Settings.

3. Отворете Security.

4. Кликнете на Deactivate your account. Акаунта ви вече няма да се вижда, но всъщност нищо по него няма да бъде изтрито. За да активирате акаунта, просто се логнете отново във Facebook.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.