Tyxo.bg counter

Google откри технологична видео помощ за родители

Ако близките ви имат затруднения при взаимодействието със съвременните компютърни технологии или световната мрежа, вече можете да им изпращате образователни видеоклипчета от Google.

Не е тайна, че много от хората от "пред-компютърното" поколение често се сблъскват със сериозни проблеми при общуването и взаимодействието с РС техниката, с Интернет, че даже и с мобилните телефони. В тези случаи за техните подрастващи или вече пораснали наследници обикновено остава незавидната роля на денонощна компютърна поддръжка за домашната техника, което понякога е доста досадно.

За да спести разправии и на едните, и на другите, Google е стартирала нов сайт, кръстен TeachParentsTech.org. Наименованието е достатъчно красноречиво по отношение на ориентацията на сайта, но интересна е и формата, под която се предлага технологичната помощ.Всъщност новият уеб ресурс за "първа помощ" предлага интересна и забавна постъпкова форма, позволяваща да изпратите на близките си писмо с интегрирани обучителни видеоклипчета от тип "Как да направим еди какво си", обясняващи всекидневни и често срещани процедури като например споделяне на снимка в Интернет, откриване на определена информация, редактиране на мултимедийно съдържание и много други.

Клипчетата са разпределени в няколко основни категории, от които може да се избира и да се филтрира съдържанието за изпращане, като за последното всъщност няма ограничения в бройката. Разбира се, предлаганото видео съдържание е директно използваемо само от родителите, които поне поназнайват английски, така че за останалите "техническата поддръжка" ще трябва пак да се включи с превод или с преразкази. Но така или иначе клипчетата предлагат полезна информация, която може да опресни базовите технологични познания на всеки. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.