Tyxo.bg counter

Хора ипотекират къщите си, за да си купят Bitcoin

След доста сериозни скокове в цената си, в момента Bitcoin криптовалутата се търгува за 16 000 долара. Това кара много хора да се подмамват от перспективата за лесни пари, но не забравяйте, че безплатен обяд няма. Всички финансови анализатори ще ви кажат да стоите настрана от изключително рисковата валута, но хората изглежда не слушат.

Последната новост в Bitcoin инвестициите е група, която ипотекира недвижими имоти, за да купува криптовалута. Информацията идва от Джоузеф Борг, който е президент на Северноамерканската асоциация за защита на инвеститори. Според него Bitcoin в момента се намира във фазата на мания -  въпреки скорошната новина, че наскоро бяха издадени първите Bitcoin фючърси, това не е гаранция, че валутата ще оцелее.

Борг също напомня, че Bitcoin не е регулиран и най-вероятно няма скоро да бъде, тъй като регулационните органи изостават чисто технологично, за да могат да разработят стабилен и сигурен процес за регулация. Блокчейн технологията със сигурност ще остане и бъдещето принадлежи на нея, но това съвсем не е сигурно за Bitoin. Много анализатори предричат, че Русия и Китай ще станат причина за срив в Bitcoin цената до 2000 долара за 1 биткойн до края на 2018-а, за да отворят път на свои, регулирани от държавата криптовалути.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.