Tyxo.bg counter

Най-добрите приложения за удължаване живота на батерията на телефона

С тези приложения батерията на телефона ви ще издържа по-дълго

Смартфоните имат много предимства пред своя предшественик мобифона, но издръжливосттa на батерията не е едно от тях. Големият екран и мощните процесори консумират повече енергия и често се налага да зареждаме телефона си в рамките на деня.

Макар че напоследък смартфоните се зареждат по-бързо, а външните батерии са едно от най-популярните решения, има и друг вариант – приложенията за удължаване живота на батерията. 

Ето и нашия подбор: 

1.Battery Doctor

Най-популярното приложение за съхраняване на батерията, предлагано на различни платформи е Battery Doctor. Според разработчиците му – то може да удвои живота й.

Функционалностите му включват мониторинг на батерията, съвети как да се пести енергия, тристепенно зареждане, което регулира потока на електричество и оптимизатор, който намалява яркостта на екрана и затваря фоновите приложения.

Цена: Безплатен

Предлага се за: iOS и Android

2. DU Battery Saver

DU Battery Saver също претендира, че удължава с до 50 процента издръжливостта на батерията и е качен на около 400 млн. устройства. Безплатната версия намалява температурата на телефона, управлява приложенията и хардуера, спира известията и решава автоматично различни проблеми на батерията. Платената версия затваря фоновите приложения при заключване на екрана, намалява честотата на процесора, прекъсва интернет връзката и спира автоматичните ъпдейти.

 Цена: Безплатен и платена версия срещу 2.04 евро

 Предлага се за: Android

3. Avast Battery Saver

Avast Battery Saver ускорява работата на устройствата и удължава живота на батерията с около 20 процента между две зараждания. За целта оптимизира настройките и спира неизползваните приложения. Avast Battery Saver дава информация колко ще издържи батерията, известява кои приложения консумират много ресурс и предлага да се затворят. Потребителите могат да да си направят профил с настройки по избор.

Цена: Безплатен

Предлага се за: Android 

4. GO Battery Savery 

GO Battery Savery има много функции, които могат да се настройват според изискванията на потребителите. В допълнение, показва колко време ще издържи батерията ви и предлага начини да я съхраните. Потребителите получават информацията за разхода на енергия на различните приложения и могат да променят настройките за зареждане, с което да удължат живота на батерията. Има и различни режими за работа на батерията, които също могат да се настройват.

Цена: Безплатен

Предлага се за: Android

5. System Status 

System Status е многофункционално приложение за iOS с ясен и доста приятен интерфейс и позволява да се направят основни настройки за удължаване живота на батерията. То показва с колко процента батерия разполагате и ви показва за какъв период от време ще ви стигне, в зависимост от избрания режим на работа. Има настройки и за по-старите батерии. System Status контролира и оптимизира още много функции на iPad и iPhone, като оставащото пространство от диска, паметта, работата на процесора, времето за зареждане и разреждане, както и нивото на батерията.

Цена: 3.28 евро

Предлага се за: iOS

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.