Tyxo.bg counter

Huawei отбелязва скок в доставките на смартфони

В Китай и Европа доставките на смартфони на Huawei поддържат стабилен ръст съответно от 20% и 15%.

Huawei обяви днес 02.05, че през първото тримесечие на 2017 година има реализирани 34.55 милиона продажби на смартфони, което е ръст на годишна база от 21.6%. Данни на IDC сочат, че глобалният пазарен дял на смартфони на Huawei е нараснал до 9.8%, запазвайки позицията си на топ 3 сред доставчиците на смартфони.

Доставките на смартфони са нараснали с над 50% в 52 страни на годишна база, 32 от които са с ръст от над 100%. В Китай и Европа доставките на смартфони на Huawei поддържат стабилен ръст съответно от 20% и 15%. Междувременно, в Югоизточна Азия и Южния Пасифик доставките се увеличават с над 70%.

Освен това е постигнат значителен ръст в сегмента на смартфоните от висок клас, подсилен от световните продажби на HUAWEI P9 и HUAWEI Mate 9. През първото тримесечие делът на средния и висок клас смартфони (апарати с цена над $300) се е увеличил с 11% спрямо същия период на миналата година.

Според GfK на глобалния пазар за висок клас устройства на цена от 500 долара и повече, Huawei заема 9,7% пазарен дял през февруари 2017 г., достигайки 10% в 9 страни, сред които Китай, Испания, Италия, Тайланд, Малайзия, Южна Африка, Полша и други ключови пазари.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.