Tyxo.bg counter

Progress назначи Дмитри Черевик за главен технологичен директор

Дмитри Черевик ще ръководи технологичната стратегия на компанията в навлизането й в областта на когнитивните приложения

Progress (включваща бившата Telerik и екипът на OneBit Software) обяви назначаването на Дмитри Черевик за главен технологичен директор. Компанията включва в себе си българската На тази позиция той ще ръководи технологичната визия, стратегия и еволюция на компанията и имплементирането им в портфолиото й от продукти. Това включва иновативни вътрешни проекти, продуктово планиране, технологични сливания и придобивания и възможности за партньорство. 

Дмитри е сериен предприемач и основател на две успешни технологични стартиращи компании – MightyMeeting, базирана в „облака“ мобилна платформа за съвместна работа, и Infostoria, платформа за съвместна работа и интеграция на съдържание, придобита от FatWire през 2007 г. Дмитри е главен технологичен директор на FatWire до придобиването й от Oracle през 2011 г. Той прекарва почти 10 години в софтуерната компания CA, където като вицепрезидент ръководи разработката на нови технологии.

Той има и богат опит в различни технологични области – мобилни приложения и платформи, облачни услуги, решения за съвместна работа, управление на уеб преживяване и интеграция на бизнес приложения, както и машинно обучение. Той е участвал в разработката на иновативен софтуер, базиран на изкуствен интелект и използван в програми за шах и икономически прогнози. Дмитри е завършил „Приложна математика и проектиране на интелигентни системи“ в Националния университет за ядрени изследвания в Москва.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.