Tyxo.bg counter

Visa Everywhere Initiative ще подпомага креативни стартъпи с до 50 000 евро

Програмата за иновации Everywhere Initiative на Visa вече покрива и Европа. С нея компанията кани предприемачи и компании от целия континент, в т.ч. България, да представят идеи за подобряване на местната среда и международния транспорт, с цел подобряване на ежедневието на хората навсякъде по света.

В повечето случаи добрата идея за бизнес не е достатъчна да осигури успех - нужно е и финансиране. За да помогне поне с този втори важен за всеки стартиращ бизнес аспект, компанията Visa има специална инициатива, наречена Everywhere Initiative и представляваща програма за иновации, „проектирана да насърчи следващото голямо откритие в индустрията на разплащанията“. Добрата новина за родните стартъпи е, че тази инициатива вече покрива и Стария континент, а Visa предизвиква всички иновативни „fintech“ компании от 19 европейски пазари, сред които и България, да се включат в първото европейско издание на Everywhere Initiative.

Според официалната информация, участниците ще имат възможност да спечелят до 50 000 евро в подкрепа на тяхна идея съвместно с Visa или чрез бизнес партньорство с финансовите институции - клиенти на компанията. Успешно класиралите се участници ще получат достъп до приложно-програмния интерфейс на Visa чрез платформата Visa Developer Platform, както и до ментори и технологични експерти, които ще им помогнат да разработят идеите си, обещават още от картовия оператор.

Желаещите да участват са поканени да представят идея, която отговаря на едно или всяко от трите задания на официалния сайт на Everywhere Initiative, който ще бъде достъпен от сряда, 19 април. Въпросните задания звучат така:

- Предизвикателство към местната общност: как дигиталните технологии за разплащания могат да допринесат за създаването на продукти, които свързват хората и обогатяват местните общности?

- Регионално междуградско предизвикателство: как мобилните технологии и свързаните устройства могат да трансформират междуградските пътувания?

- Предизвикателство в международния транспорт: как нови продукти и услуги, базирани на приложно-програмния интерфейс на Visa, могат да направят международните пътувания безпроблемни?


Visa Everywhere Initiative ще подпомага креативни стартъпи с до 50 000 евро

© PCWorld България, pcworld

Заявки за участие през горепосочения уебсайт ще се приемат от 19 април до 17 май 2017 г., а финалистите ще презентират своите идеи в панел на живо в Копенхаген, Дания по време на форума Money 20/20 между 26 и 28 юни 2017 г.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.