Tyxo.bg counter

Microsoft отряза окончателно безлимитното пространство в OneDrive за Office 365 потребители

От 1 март 2017 г.. Microsoft ограничава и достъпното за старите абонати на Office 365 дисково пространство в OneDrive до не повече от 1 TB. Влизат в сила и всички останали ограничения за потребителите на облачното хранилище, които компанията обяви още в края на 2015 г.

Каквото било, било – привилегиите на потребителите на Home и Personal версиите на Office 365, които Microsoft им даде за ползване на неограничен обем облачно пространство в хранилището OneDrive вече окончателно са в миналото.

Това става, след като в края на 2015 г. Microsoft отмени това си предложение за нови потребители заради злоупотреби с предоставяното от компанията място за съхранение в облака. И действително, имало дори парадокси – в някои случаи абонати на Office 365 съхранявали в OneDrive пълни резервни копия на данните от няколко компютъра, както и огромни колекции от филми и видео записи. В някои случаи, според компанията, обемът на ангажираното дисково пространство достигал дори до 75 ТВ (!) на потребител.

Поради същата причина, от 1 март тази година Microsoft ограничава и достъпното за старите абонати на Office 365 дисково пространство в OneDrive до не повече от 1 TB. Според наличната информация, новото ограничение вече би трябвало да е влязло в сила за всички абонати. Акаунтите на потребителите, които към 1 март са имали в OneDrive повече от 1 TB данни се привеждат в режим „превишен лимит“. Това означава, че в продължение на 3 месеца те ще получават предложения да изтрият излишните файлове, за да се впишат в ограничението от 1 TB. Ако в продължение на указания срок потребителите на Office 365 не ограничат своето storage потребление, акаунтите им ще бъдат блокирани в продължение на 6 месеца. В този срок Microsoft ще има дава временна (за 30 дни) възможност да сложат файловете в OneDrive си в ред в съответствие с новата политика на фирмата.

Освен края на безлимитното съхранение за Office 365 потребителите компанията налага и още някои ограничения за потребителите на OneDrive. За потребителите на безплатната версия на услугата обемът на достъпното пространство от 15 GB става 5 GB, при това не само за новите, но вече и за досегашните OneDrive ползватели. Влиза в сила и отмяната на тарифните планове, включващи 100 и 200 GB дисково пространство. Сега ще се предлага само един тарифен план с 50 GB място за $1,99 на месец.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.