Tyxo.bg counter

Twitter с още по-крути мерки срещу тролове и грубияни

Микроблогът започва временно да блокира акаунтите на нарушителите, така че да не могат да изпращат туитове до потребители, които не са техни абонати.

Троловете и грубияните са по-скоро нещо обичайно за съвременната интернет среда, но това, разбира се, не ги прави по-малко неприятни, когато се сблъскаш с тях. Затова и администраторите на все повече големи сайтове и социални мрежи взимат съответните мерки, които да ограничат присъствието на тази нелицеприятна страна на Мрежата. Сред особено безпощадните в това отношение е микроблогът Twitter, който приема нови мерки срещу тролове и оскърбления, като започва временно да блокира акаунтите на потребители, нарушаващи условията на използване на услугата.

Според официалната информация, туитовете от блокиран по такъв начин акаунт няма да могат да бъдат виждани от потребители, които не са абонирани за него. Но нововъведението не само способства за удържането на оскърбителните публикации в рамките на затвореният кръг от хора, които са се „съгласили“ да ги получават с абонамента си, но се разпростира и върху уведомленията. Така например, ако злосторникът се опита да изпрати туит на някой, който не е абониран за неговия канал, то получателят просто няма да види съответното уведомление.

Тук е мястото да отбележим, че това съвсем не е първата мярка, която Twitter предприема в борбата с неадекватното поведение в услугата. Затова пък подчертава за пореден път привързаността на компанията към коректната част от своята аудитория.


Twitter с още по-крути мерки срещу тролове и грубияни

© PCWorld България, pcworld

Естествено, както може да се очаква, някои потребители не са особено доволни от нововъведената ограничителна практика. Един от тях например се оплаква, че акаунтът му бил блокиран само заради дума, която в Twitter смятат за неприемлива. От компанията пък опонират, че следят поведението на акаунтите, а не просто блокират потребители на базата на използвани от тях думи на майчиния им език.

Има и такива, които възприемат новите мерки на Twitter като нарушение на свободата на словото, но всъщност голяма част от потребителите на микроблога наистина очакват такива промени. Неотдавна генералния директор на компанията Джак Дорси (Jack Dorsey) каза, че един от основните приоритети на екипа е да даде на потребителите „повече възможности за управление на техните акаунти“. Изглежда гореописаната мярка за безопасност е една от тях.Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.