Tyxo.bg counter

Вече е ясно кой ще купи ‘нет бизнеса на Yahoo – Verizon за $4,8 млрд.

Само толкова изглежда струва днес интернет бизнесът на Yahoo, който в най-добрите си години можеше да бъде продаден за $125 млрд. Сега остава надеждата, че ще бъде запазена поне марката.

Край на слуховете и предположенията относно покупко-продажбите на интернет бизнеса на Yahoo, които бяха обект на обсъждане в Мрежата от доста дълго време насам. Вече е ясно, кой ще купи тези активи, а днес се очаква и официалното изявление, че новият им собственик ще бъде компанията Verizon.

Както съобщават днес кажи-речи всички онлайн бизнес издания, Verizon предлага за покупката на интернет бизнеса и недвижимата собственост на Yahoo сума от почти $5 млрд. (според последните максимално уточнени сведения стойността на сделката е $4,8 млрд). Срещу тази сума Verizon ще придобие пощенската услуга Yahoo Mail, новинарският агрегатор Yahoo News, търсачката Yahoo и други услуги.

Остава впечатлението също, че придобиването е на практика одобрено от ръководните органи и на двете страни, така че днес до края на деня би трябвало да има и официален анонс от компаниите.

Зсега обаче не се съобщават повече подробности относно условията на сделката. Знае се единствено, че Verizon смята да запази марката Yahoo. Затова ни остава да звчършим като припомним, че първите слухове относно евентуална продажба на интернет-бизеса на Yahoo се понесоха още в края на 2015 г.  Интерес към покупката му проявяваха компании като Google и Microsoft.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.