Tyxo.bg counter

Във Facebook може да се появи и бутон от тип Dislike

Според Марк Цукерберг обаче той няма да носи смисъл “не харесвам”, а по-скоро “съжалявам да науча за това”.

Случвало ли ви се, докато разглеждате страница или публикация във Facebook,  да ви се прииска да има и бутон “Dislike”, вместо само “Like”. Е, на всеки може да му се случи, а изглежда скоро ще има такъв бутон … или поне нещо в този смисъл. Във всеки случай, това обяви самият създател на социалната мрежа Марк Цукерберг в неотдавнашна сесия на въпроси и отговори, като обаче поясни, че става въпрос за нещо различни от това, което може би се очаква.

Става въпрос за нещо, което е подходящо при оповестяването на трагични събития например. Натискането на бутон Like (Харесвам) при такива публикации, рабира се, не би било особено уместно по очевидни причини. Именно за такива случаи ще бъде предназначен новият бутон, за който, според Цукерберг, все още не е избрано официално наименование. Идеята е обаче, този бутон не да дава оценка за публикацията или описваното от нея в плоскостта “харесва ми – не ми харесва”, а по-скоро да изразява подкрепа, възражение, емпатия, отношение и желание да се разпространява информацията.

Колкото до бутона “Dislike”, то Марк Цукерберг както и досега не иска да вижда такъв в своята социална мрежа, тъй като не желае сайтът да се превърне във форум, в който потребителите “рейтинговат” по такъв начин чуждите публикации.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.