Tyxo.bg counter

Търсачката Bing вече настройва китари и помага с музикалните уроци

Китарен тунер и метроном разширяват инструментариума на търсачката Bing. Те са достъпни както с директен линк така и при съответното търсене по ключови думи guitar tuner и metronome.

Да се научиш да свириш на музикален инструмент не е лесна работа. Понякога не е лесно дори само да настроиш китара, ако не си много наясно как точно трябва да звучат тоновете. Тези две задачи обаче стават малко по-лесни след като екипът на Microsoft добавиха в търсачката Bing два прости инструмента за настройка на китара и практики при свирене на всякакви други инструменти.

Става въпрос за тунер и метроном, които са достъпни както с директен линк така и при съответното търсене по ключови думи guitar tuner и metronome в Bing.


Търсачката Bing вече настройва китари и помага с музикалните уроци

© PCWorld България, pcworld

Китарният тунер има стандартен и няколко нестандартни строя за въпросния инструмент, а дърпането на “струните” става само с помощта на мишка. Което е странно, защото в тунерите, поддържащи клавиатура, настройките като че ли са по-удобни. Така или иначе, ако в случая лурсорът бъде оставен върху някоя струна, звукът се повтаря на всеки няколко секунди, така че не се налага тя да се “дърпа” непрекъснато в процеса на настройка.


Търсачката Bing вече настройва китари и помага с музикалните уроци

© PCWorld България, pcworld

Метрономът в Bing пък позволява да се избира темпо както от готови пресети, така и чрез въвеждане на определен брой удари в минути или посредством почуквания по микрофона. Освен скорост може да се избира също и броя дялове в такт.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.