Tyxo.bg counter

Facebook сменя логото си – за първи път от 10 години

Промяната засяга само пълното лого с цялата дума Facebook, а целта е да се демонстрира дружелюбността и достъпността на социалната мрежа.

Социалните мрежи и Facebook в частност дотолкова вече проникват в живота ни, че всяка промяна в тях вероятно се отразява по някакъв начин и на ежедневието ни. Ако напоследък изпитвате странно чувство докато гледате логото на Facebook, но не можете да определите причината за него, то тя вероятно е в самото лого …и по-точно във факта, че то не е същото като това, което сте свикнали да гледате през последните 10 години. Новото изглежда ето така:

Работата е там, че за първи път от 2005-а насам Facebook сменя своето лого. А като се има предвид, че Facebook стана достъпна за потребителите през 2006 г., то това е и първата такава промяна в историята на компанията. Както обясняват от социалната мрежа, решението за ново лого цели да демонстрира нейната дружелюбност и достъпност. Новото “лице” на мрежата е създаден от дизайнера Ерик Олсон – същият, който навремето разработи и шрифта Klavika, с който се изписва и името Facebook в предишното лого.


Facebook сменя логото си – за първи път от 10 години

© PCWorld България, pcworld

Промяната засяга само пълното лого с цялата дума Facebook. Приликите и разликите можете да видите на сравнителното изображение горе и на GIF файла по-долу (активира се с клик, а червеният цвят в надписа е само за повече нагледност – както и досега символите са сини или  бели). Минимизираният вариант на логото с буквата “F”, който е сложен в горния ляв ъгъл на главната страница си остава същият както досега.


Facebook сменя логото си – за първи път от 10 години

© PCWorld България, pcworld

 

За кого има значение всичко това? Е, може би ще направи впечатление все на някого от над милиард потребители, които ползват днес тази социална мрежа.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.