Tyxo.bg counter

Сателитният доставчик SES ASTRA навлиза и на българския пазар

Благодарение на това на родния пазар става достъпна и нова платформа от тип “директно до дома”, базирана на бързо развиващата се 23.5Е орбитална позиция на SES ASTRA и доставяна тук чрез българския оператор Сателайт БГ.

Доставчикът на сателитни услуги SES ASTRA съобщи официаляно, че разширява присъствието си в Централна и Източна Европа, като подписва и договор за трансфер за България през орбитална позиция 23,5Е, а българският оператор Сателайт БГ ще използва три транспондера на въпросната орбитална позиция за излъчване на своето портфолио от телевизионни канали.

Сателайт БГ ще започне излъчване на 1-ви Февруари 2011, твърди официалната информация. Според нея, офертата ще включва над 70 канала, сред които и такива с висока резолюция (HD) , както и всички основни обществени телевизии и частни телевизионни канали. Зрителите, които желаят да ползват услугите на Сателайт БГ, ще трябва да насочат сателитните си чинии към 23,5 Е и да използват приемник с подходяща криптираща система, припомнят от компанията.23,5Е е бързо развиваща се орбитална позиция на SES ASTRA за Централна и Източна Европа и Бенелюкс. Освен Сателайт БГ, позицията 23,5 Е се използва от CS Link и Skylink за DTH услуга в Чехия и Словакия. Други оператори на орбитална позиция 23,5Е са Canal Digitaal и TV Vlaanderen в Бенелюкс, както и пан-Европейските оператори Viacom, Turner, Discovery и Bloomberg. С помощта на двойният конвертор (DuoLNB) на ASTRA, зрителите ще могат да приемат едно временно сигнал от орбиталните позиции 23,5Е и 19,2Е на SES ASTRA и да гледат всички не кодирани (FTA) телевизионни канали от основната за Европа орбитална позиция 19,2 градуса изток. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.