Tyxo.bg counter

100 млн. смартфони с 3D системи за лицево разпознаване през 2018 г.

Лидер ще е Apple, но производителите на Android устройства няма да останат встрани от тенденцията.
Китайската анализаторска компания Sigmaintell е оценила сегмента на смартфоните, разполагащи с триизмерни системи за разпознаване на лица и е стигнала до извода, че в рамките на настоящата година в световен мащаб ще бъдат продадени общо 100 млн. такива устройства.

Очаквано, най-популярният такъв смартфон е iPhone X. През есента Apple ще добавят до него още добавят още няколко модела. Очаква се поне един от тях да наследи Face ID системата, като според слуховете тези нови устройства може и да са повече от едно.

В лагера на Android вече също има апарати с подобни функционалности. Такива са Xiaomi Mi 8 и Oppo Find X. Както и при Apple при тях се използват системи, разчитащи на структурирана светлина.

По-нататък в играта може да се включи и Vivo. От там възнамеряват да използват технология на принципа Time of Flight (TOF, т.е. измерване на времето, необходимо за изминаване на разстоянието от източника, до сканирания обект и обратно до камерата). Според слухове смартфон 3D скенер подготвя и OnePlus.

88 млн. от споменатите 100 млн. устройства, които ще бъдат доставени в рамките на настоящата година, ще бъдат iPhone. Android смартфоните с триизмерни системи за лицево разпознаване пък ще бъдат около 12 млн., считат в Sigmaintell. От там обаче допускат, че в началото на следващата година ситуацията може да се промени. Тогава своите нови флагмани трябва да пуснат компании като Samsung, LG, Huawei и други. T.e. през идната година дялът на Android в този сегмент се очаква да нарасне значително.
още по темата

Система за лицево разпознаване ще се грижи за сигурността по време на Олимпиадата в Токио

Произведената от NEC система ще бъда използвана само по отношение на спортисти, служители и медии
07.08.2018 / 05:19

10 години App Store – новата индустрия, която промени живота ни

На 10-ти юли преди 10 години, Apple официално стартираха App Store
04.08.2018 / 08:00

Нов смартфон на LG е двойно по-скъп от iPhone X

LG Signature Edition 2018 е ограничена серия от 300 смартфона, които идват в комплект със слушалки от Bang & Olufsen.
30.07.2018 / 03:09

Предубеден ли е софтуерът за лицево разпознаване към различните раси и полове?

Полът се идентифицира погрешно при по-малко от един 1%, когато става дума за мъже с по-светла кожа на лицето, и при 35% от тъмнокожите жени
12.02.2018 / 12:00
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.