Tyxo.bg counter

Light може да направи телефон с 9 камери

Мнозина от вас сигурно са чели за прототипа, който Light пуснаха през 2015-а годна. Устройството L16 трябваше да замени DSLR апаратите, като предложи цели 16 камери, работещи в синхрон, които да предоставят същото качество и възможности като скъпите професионални апарати.

Технологията беше още доста зелена и L16 страдаше от много детски болести, а и през 2015-а идеята изглеждаше доста смела и малко налудничава. С появата на Huawei P20 Pro и засилващата се тенденция за все повече камери с смартфоните (LG ще има цели 5 в следващия си флагман), прототипът на Light може би добива повече смисъл.

По последна информация компанията работи по смартфон с между 5 и 9 камери. Източници на Washington Post твърдят, че Light има вече няколко прототипа, които тества, а официално те ще бъдат пуснати на пазара до края на годината. Според компанията с тази система потребителите ще могат да правят снимки с резолюция 64MPx. 

Не е ясно колко ще струва подобен телефон, но с оглед на цената от 2000 долара за L16 устройството отпреди 3 години, той никак няма да бъде евтин.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.