Tyxo.bg counter

Vivo ще представи безрамков смартфон на 12 юни

Екранът ще заема целия преден панел, като няма да е с прорез.

През февруари на тазгодишния Световен мобилен конгрес в Барселона китайският производител Vivo представи концептуален смартфон с безрамков екран и камера, която се при активиране се показва от горната рамка. Много хора смятаха, че е твърде вероятно устройството да остане само на идейна фаза, служейки за демонстратор на това на какво е способен производителят.

По всичко личи обаче, че такъв смартфон, наречен Apex, все пак може да види бял свят. На подобни мисли навежда покана за събитие на 12 юни в Шанхай, Китай. Преди това пък устройството (или поне нещо, което много прилича на него) бе показано в рекламно видео по случай старта на Световното първенство по футбол.

На картинките и във видеото е показано устройство с много тънки рамки и без прорези в дисплея. По-горе споменатият концептуален смартфон включва и сензор за пръстови отпечатъци вграден в екрана, като потребителят може да използва за целта цялата му долна половина.

Редно е да се отбележи, че по-рано през годината Vivo вече представи модел с разположен в дисплея сензор за пръстови отпечатъци – X20 Plus UD.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.