Tyxo.bg counter

Станаха ясни хардуерните показатели на Oneplus 6

Snapdragon 845, 256 GB памет, изрязан дисплей.

Въпреки че (по всяка вероятност) от официалното обявяване на новия модел на Oneplus ни делят няколко седмици, вече може каже имаме добра представа какво ще представлява устройството. След като от компанията съобщиха, че то ще предлага изрязан дисплей, сегашните детайли показват, че ще е налице още един показател, по който Oneplus 6 ще наподоби iPhone X.

Snapdragon 845 е последният флагмански процесор на Qualcomm, така че високата производителност на устройството е сигурна. Също така то ще предлага шедро 8 GB RAM и 256 GB вградена памет. Последните показатели вероятно касаят по скъпата модификация на продукта – Oneplus по традиция предлага и малко по-евтина версия, оборудвана с по-малко памет.

Що се отнася до цената, двете версии на представени в края на миналата година Oneplus 5T струваха 499 долара (6GB/64GB) и 559 долара (8GB/128GB). Сега обаче на налице данни, че новото устройство ще прескочи границата от 600 долара.

256-гигабайтовите Android смартфони са рядкост, но пък устройствата на Oneplus не поддържат SD карти. Същото важи и за Apple и техните последни iPhone 8 и iPhone X.

Най-запомнящата се прилика с флагмана на Apple обаче ще е изрязаният в горната част екран. По думите на съоснователя на Oneplus, Карл Пей, прорезът в новия смартфон на компанията ще е по-голям от този на Essential Phone и по-малък от този на iPhone X.

Изрязаните екрани наистина са нещо, което бе възприето много бързо от производителите на Android смартфони. Според нашите наблюдения обаче твърде често става дума за банално копиране, без реално да е налице нужда от подобни стъпки. На пазара има дори устройства, чиито дизайнери не са се посвенили да намерят място за надпис под дисплея, който пък в горната си част е изрязан...

Вероятно няма да е излишно да повторим, че въпросният прорез във iPhone X е по-скоро компромис, отколкото търсене на запомнящ се дизайн. Флагманът на Apple просто не разполага с достатъчно място за разполагане предната камера и останалите сензори на лицевия си панел по обичайния до момента начин – над дисплея и затова се е наложило да бъде оформен така коментирания “полуостров”.

От самата Oneplus говорят за “безрамково преживяване”. Дали това наистина е така, ще разберем скоро.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.