Tyxo.bg counter

LG представя нов смартфон с AI функции за снимане по време на MWC

Тe включват автоматичен анализ на изображенията и препоръки за режима на снимане

Южнокорейската компания LG обяви, че ще представи "първия пакет AI технологии" на новата версия на своя смартфон V30 по време на Mobile World Congress (MWC) този месец. По този начин компанията потвърди информацията на телевизията ET News, която миналата седмица съобщи, че “един нов телефон, наречен V30s, е готов да се разкрие на MWC и ще включва функции на камерата си, базирани на изкуствен интелект (AI)”.

 

 

Това напълно се припокрива с изказването на LG от вчера, което гласи, че AI ще се появи във “версията на V30 през 2018 г.” и първоначално ще се фокусира върху разпознаването на изображения. От компанията наричат своята технология Vision AI. Тя включва автоматичен анализ на изображенията и препоръки за режима на снимане (както Huawei направи с чипа Kirin 970 на Mate 10), заедно с разпознаване на обекти и предложения за пазаруване (както направи Google с инструмента Lens за Pixel). Има и функция, която разчита на AI за оптимални резултати при слаба светлина.

Интересното е, че поне засега LG не се опитват да развият свой собствен гласов асистент за смартфони по подобие на Bixby на Samsung. Вместо това, компанията разчита на Google Assistant, който създава някои ексклузивни команди за телефоните на LG. Към момента те са 23, а се очаква през тази година този списък да нарасне до 32. Това означава, че ще можете да използвате гласа си, за да задействате например новите функции за снимки.

LG вече представи AI платформа, наречен ThinQ, по време на CES миналия месец, но това е по-скоро сегмент, в който се включват собствените им продукти. Телевизорите на компанията през 2018 ще поддържат Google Assistant и Alexa. В същия момент, компанията работи върху хладилник със сензорен екран с webOS и Alexa и разработва интелигентни говорители, които работят с двете основни платформи за дигитални асистенти.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.