Tyxo.bg counter

Скоро Android Messages ще предлага нови опции

Приложението на Google Android Messages вероятно скоро ще има нови опции, включително възможност за извършване на плащания и за изпращане на съобщения директно от браузъри като Chrome, Firefox и Safari чрез свързване на компютъра с мобилното устройство (подобно на приложението за съобщения на Google Allo).

За разлика от Allo, Android Messages ще позволи на потребителите да изпращат мобилни SMS-и вместо такива от мрежата, което значително ще улесни комуникацията със съобщения. За да се използва функцията, вероятно ще трябва да се сканира QR кода на компютъра. След това всеки път, когато се изпращат съобщения ще трябва той да бъде сдвоен със съответното устройство. Опцията отчасти се използва при последния Android Messages 2.9 APK, но все още не позволява на потребителите да изпращат съобщения.

Новите APK файлове освен това ще дадат възможност на потребителите да изпращат и получават плащания, вероятни чрез Google Pay. Предполага се, че другата нова опция, която ще се появи в Android Messages ще се нарича Google Enhanced Messaging и ще бъде подобна на вече представените „умни отговори” за Gmail, Allo и Inbox.

Като цяло изглежда, че Google се опитва да трансформира Android Messages в приложение, подобно на Allo, като вместо съобщения от мрежата ще позволи на потребителите да изпращат мобилни SMS-и. Вероятно промените ще донесат значителни печалби за компанията, но трябва да се има предвид, че не всички нови функции са напълно разработени.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.