Tyxo.bg counter

Google ще позволява резервации за хотели и полети през резултатите в търсачката

Разделът "Още дестинации" дава предложения за различни маршрути в близост до предварително зададена крайна точка

В опит да улеснят планирането на пътуванията на своите потребители, във вторник Google oбяви, че променя начина, по който хората могат да търсят хотели и полети през своите смартфони.

От компанията заявиха, че хотелски резервации и такива за полети вече могат да бъдат правени направо през резултатите от търсенето в платформата. Потребителите могат също така да преглеждат резултатите от търсенето за хотели, които включват снимки, и да преминават през различните оферти, без да се налага да напускат страницата с резултати, която вече дава възможност и за филтриране по дата и цена. По този начин пътуващите вече могат да резервират направо чрез Google.

 

 

Резервацията на самолетни полети през търсачката ще става по същия начин. От компанията дори се похвалиха, че потребителите вече могат да превключват по-лесно между търсенето на полети и хотели заради новото оформление на разделите. Те също така ще могат да търсят едновременно най-добрите полети и места за настаняване със задаването на конкретна дестинация. Разделът "Още дестинации" (More Destinations) пък дава предложения за различни маршрути в близост до предварително зададената крайна точка и, разбира се, информация за допълнителни услуги по пътя, предлагани от специално одобрени от Google компании.

Тези нови възможности са добър ход от страна на интернет гиганта, защото все повече хора правят планиране и резервации за пътуванията си през смартфон, вместо на настолния компютър вкъщи или в офиса. В същия момент, много хора правят промени на резервациите си в последната минута и това, че вече няма да се налага да използват няколко прозореца или приложения, е много добра новина за тях. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.