Tyxo.bg counter

Samsung разработи нова магнезиева сплав за смартфоните си от серията Galaxy

Metal 12 ще направи устройства на компанията по-здрави и леки

Samsung ще използва сплави Metal 12, за да направи продуктите си – смартфони, лаптопи и носима електроника – по-издържливи и леки. Компанията вече е задвижила процедура по регистрацията на нова търговска марка за специалния материал.

Но, ако сте си помислили, че от Samsung са открили някакъв нов метал, трябва да ви разочароваме – Metal 12 е базиран на магнезий, който е 12-и елемент в периодичната таблица. Това е магнезиево-алуминиева сплав, която вече се използва в новите лаптопи на Samsung, и трябва да подпомогне и смартфон индустрията на компанията в най-близко бъдеще..

 

 

Според Galaxy Club, въпреки че от Samsung чак сега подават заявка за търговска марка, тази сплав вече е се използва в новата серия лаптопи на компанията Notebook 9 (2018). Магнезиевата сплав помага на Samsung да намали общото тегло на устройствата, без да навреди на тяхната здравина и издръжливост. Както обяснява Android World, 13,3-инчовият Notebook 9 тежи само 995 грама, а 15,6-инчовият модел е само с 300 грама по-тежък.

Заявката за търговска марка, подадена в Службата за интелектуална собственост на Европейския съюз, разкрива, че материалът тепърва ще бъде използван и за други устройства, освен за лаптопите на южнокорейския технологичен гигант. Очаква се в близко бъдеще Samsung да използва сплавта и при производството на водещите си смартфони Galaxy S и Note и предстоящите Galaxy Wear устройства. Означава ли това, че телефоните Galaxy S9 и Galaxy Note 9 ще имат магнезиево шаси? Към момента още е рано да се каже, но е важно да запомните, че и двата телефона ще запазят дизайна си и възможността за безжично зареждане.

Серията Galaxy S9 ще бъде представена в края на февруари и вероятно ще се появи в магазините до средата на март.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.