Tyxo.bg counter

Смартфоните и Apple доминират във фотографията

Традиционни производители на фотографска техника като Canon и Nikon остават далеч зад iPhone

Универсалността на смартфоните и техните все по-усъвършенствани камери не само доведе до бум в цифровата фотография, но и до драстичен спад в продажбите на цифрови фотоапарати от 2010 г. насам. Според новите данни, публикувани от платформата за споделяне на снимки Flickr, именно камери на смартфони са направили 50% от всички снимки, качени на сайта през 2017 година.

Още по-впечатляващо е, че iPhone на Apple е най-популярната камера сред любителите и професионалните фотографи във Flickr, като оставя далеч зад себе си специализирани производители като Canon и Nikon. Всъщност девет от десетте най-използвани камери са различни модели iPhone, което представлява общ дял от 54% сред първите 100 устройства.

Като се вземе предвид, че смарт технологиите се развиват постоянно, определено е трудно да си представим, че тази тенденция скоро ще се промени. Просто е някак безсмислено да носите допълнителна камера или фотоапарат, след като вашият смартфон винаги е на разположение в джоба ви, а и снимките, които правят повечето нови модели, имат достатъчно добро качество. Стига, разбира си, да не сте професионалист.

Източник: Statista

още по темата

Huawei с конкурс за снимки, направени със смартфон

"Next Image Mobile Photography" дава възможност за престижно признание.
19.07.2018 / 04:47
Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.