Tyxo.bg counter

Какъв телефон е измислил създателят на Android Анди Рубин?

Загатнат отговор на този въпрос ни дава самият специалист, който публикува първо „тийзър“ изображение на своя безрамков модулен апарат, наречен Essential . За съжаление от тази снимка не може да се научи кой знае колко много ...

В самото начало на тази година стана известно, че създателят на операционната система Android Анди Рубин е основал нова компания, наречена Essential Products, чийто първи продук трябва да стане смартфон с модулна конструкция и безрамков дизайн, който да се конкурира с iPhone и Google Pixel.

И ето, че вчера специалистът публикува на своята официална страница в Twitter първата снимка на този загадъчен апарат, добавяйки, че е „много доволен от това как се развива този проект“ и че няма търпение да пусне устройството възможно най-скоро, така че да могат да го „пипнат“ и други хора.

За съжаление, от тази снимка не може да се научи кой знае колко много за въпросното устройство. Както се вижда, по-голямата част на предния панел, която е обърната към зрителя, е закрита от ръката на човека, който го държи (вероятно самият Рубин). Но и от малката част, която се вижда, става ясно, че дисплеят заема практически цялата част на лицевия панел на апарата, а дебелината на рамката е сведена до минимум.

Освен безрамков дизайн досегашните слухове за този смартфон му приписваха и известна „модулност“. Как точно е реализирана тя обаче засега остава неизвестно, но в началото на годината се говореше за специфичен магнитен конектор, който дава възможност за разширяване на хардуерната функционалност на устройствата с помощта на аксесоари – например допълнителни източници на захранване, фото-модули и др. Говори се също, че екранът на смартфона Essential ще бъде чувствителен към силата на докосване, както е при Apple iPhone.

На този етап, това е и горе-долу всичко, което се знае (доколкото тази дума е подходяща за описание на слуховете) за новия смартфон на „бащата на Android“.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.