Tyxo.bg counter

И LG ще стартира своя услуга за мобилни разплащания – през юни

Тя ще се нарича LG Pay и ще представлява алтернатива на системите Apple Pay, Android Pay и Samsung Pay. Първоначално услугата ще бъде достъпна само в Южна Корея и само за собствениците на новия флагман LG G6.

С мобилните телефони плащането за стоки и услуги става по-лесно от всякога, а сред компаниите, които ни улесняват в харченето на пари по този начин скоро ще се присъедини и южнокорейският гигант LG Electronics. Според Reuters, компанията е оповестила намерението си през следващото тримесечие да стартира собствена услуга за мобилни разплащания - LG Pay.

Според наличната информация, услугата трябва да заработи през юни. Първоначално тя ще се предлага само в Южна Корея, а от нея ще могат да се възползват притежателите на мновия смартфон флагман на марката – LG G6, чиито продажби започнаха официално преди по-малко от две седмици (на 10 март).  

Отбелязва се също, че системата за мобилни разплащания LG Pay ще използва принцип, подобен на този, прилаган в услугата Samsung Pay. Става въпрос за технологията MST (Magnetic Secure Transmission), която позволява създаването на магнитно поле, сходно с това на магнитните ленти в стандартните карти за разплащания.


И LG ще стартира своя услуга за мобилни разплащания – през юни

© PCWorld България, pcworld

Засега не става ясно дали LG възнамерява да прибира комисионна за работата с услугата. Не се съобщава нишо и относно евентуални планове за разпространението на този начин за мобилни разплащания извън Южна Корея. Ясно е обаче, че скоро ще има още една алтернатива на вече използваните системи Apple Pay, Android Pay и Samsung Pay.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.