Tyxo.bg counter

Помните ли Sony Xperia L? Защото скоро идва неговият духовен наследник – L1

Продължителят на смартфон рода Xperia L се отличава с интересен дизайн, значително по-голям 5.5-инчов HD дисплей, повече изчислителна мощ, нелоши камери и гъвкаво разширяемо пространство за съхранение.

Повечето потребители на смартфони, а и техните създатели, сигурно отдавна са забравили апаратите, представени през 2013 г., но това със сигурност не важи за инженерите на компанията Sony, която е на път да ни предложи нов вариант на един от интересните си масови модели отпреди 4 години. И, макар че по време на MWC 2017 японският гигант вече обяви цели четири нови апарата Xperia, той явно не възнамерява да спре до тук, става ясно от поредния анонс. Този път новото е Xperia L1 – духовният наследник на излезлия през 2013-а модел Xperia L.

 

За разлика от своя предшественик, който беше оборудван с 4,3-инчов екран, новият Xperia L1 е пораснал значително и вече идва с голям 5.5-инчов HD дисплей. Зад него работят четириядрен процесор MediaTek MT6737T, 2GB RAM и високоскоростен 4G LTE модем, а 16-гигабайтовата вградена памет е с възможност за разширяване до 256GB чрез микро SD карта.


Помните ли Sony Xperia L? Защото скоро идва неговият духовен наследник – L1

© PCWorld България, pcworld

 

Основната камера е с 13-мегапикселов сензор, F2.2 оптика с 3-кратен оптичен зуум и автоматичен фокус, а фронталната е 5-мегапикселова с 24mm широкоъгълен обектив.  


Помните ли Sony Xperia L? Защото скоро идва неговият духовен наследник – L1

© PCWorld България, pcworld

Продължителят на рода Xperia L се отличава също с интересен дизайн и удобна за ръката заоблена рамка, но особен интерес представлява и инсталираният в апарата софтуер в лицето на т.нар. "Xperia Actions" на Sony Mobile. Главната задача на този специален софтуер е да адаптира настройките и функционалностите на смартфона съобразно заобикалящата среда – напр. режим "Лека нощ" автоматично ще настрои устройството в режим "Не безпокойте", с по-ниска яркост на дисплея и с гарантирана непрекъсваемост, докато се зарежда. 


Помните ли Sony Xperia L? Защото скоро идва неговият духовен наследник – L1

© PCWorld България, pcworld

На разположение е и представеният миналата година личен асистент Xperia Tips, който се адаптира към потребителските предпочитания, за да предостави подходящи и навременни съвети на екрана.

За съжаление, от мобилното подразделение на Sony не съобщават ценова информация, но обещават, че новият смартфон Xperia L1 е ще бъде достъпен на „избрани“ пазари в Европа, Близкия Изток и Африка, Азия, Северна Америка и Латинска Америка от края на април 2017 г. Малко вероятно е българският пазар да е сред „избраните“, но едва ли ще чакаме твърде дълго да видим този модел и у нас.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.