Tyxo.bg counter

Ето как може би ще изглежда първият фаблет MS Surface Phone

Освен снимка в Мрежата изтекоха и подробни спецификации на очаквания Surface Phone (Juggernaut Alpha). Предполага се, че първият смартфон на Microsoft под марката Surface най-вероятно ще получи комерсиалното наименование Surface Mobile и ще излезе към края на тази или началото на следващата година.

Слухове, че компанията Microsoft се готви да пусне на пазара и смартфон от фамилията Surface, известен под кодовото наименование Juggernaut Alpha, циркулират в Мрежата от доста време насам, но тези дни те получиха едно доста по-подробно продължение. Разпространява го онлайн ресурсът WMPU, според който първият смартфон на Microsoft под марката Surface най-вероятно ще получи комерсиалното наименование Surface Mobile и ще излезе към края на тази или началото на следващата година. Нещо повече, източникът публикува и подробна информация за характеристиките на въпросния апарат.

Според наличната информация, устройството Microsoft Surface Phone в момента е в прототипен етап и фигурира в документацжията с псевдонима Juggernaut Alpha. Апаратът е базиран на изчислителна система Intel Atom x3 от фамилията SoFIA с 64-битов 4-ядрен процесор. Предвидена е 3 или 4 GB оперативна памет, а вградената памет за съхранение ще бъде в размер 64 или 128 GB в зависимост от модификацията. В телефона ще има и MicroSD слот, поддържащ карти-памет с капацитет до 256 GB, както и USB Type-C порт.

Освен това се очаква първият MS Surface Phone да бъде оборудван с 5,5-инчов дисплей ClearBlack AMOLED с резолюция 2560х1440 точки, защитено от заздравено стъкло Corning Gorilla Glass 4. Смартфонът също така ще има две камери с резолюции на сензорите 21 и 8 Mpix. Сред останалите характеристики фигурират също поддръжка за цифров стилус Surface Pen, която ще позволи на Surface Phone да се конкурира с аноснирания наскоро таблетофон Samsung Galaxy Note 5, както и възможност за безжично зареждане. Корпусът на Surface апарата вероятно ще бъде от алуминиева сплав.

От скрийншота по-горе става ясно също, че в момента смартфонът с кодово име Juggernaut Alpha с предварителна версия на ОС Windows 10 Mobile преминава през вътрешни тестове.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.