Tyxo.bg counter

Apple: Заради Samsung хората се съмняват в иновативността ни

Действията на корейската компания влияят на маркетинговия дял на Apple, вярват в американския технологичен гигант

Поредният съдебен спор между Apple и Samsung за нарушени патенти и поредните гръмки слова и от двете страни. Този път обаче изказванията на представителите на американската компания предизвикаха по-силен интерес.

Този път думата бе дадена на маркетинговия директор на Apple Фил Шилер. Без да променя особено словото си от последния съдебен спор между двете компании, Шилер отново наблегна на твърдението, че опонентът им копира продуктите на неговата компания.  Маркетинговият директор бе категоричен, че Apple е поел голям риск със създаването на iPhone, докато Samsung само е изкопирал направеното, което е „наранило“ компанията от Купертино.

„Това се отрази на пазарния дял на Apple. Освен това неоснователно накара много хора да поставят под въпрос нашите иновации и като цяло ролята на компанията ни като иноватор“ сподели Шилер.

Делото, което започна в понеделник, е просто поредното от съдебния сблъсък между Apple и Samsung. Спорът води началото си от 2011 г., когато американската компания призова съда с претенции, че корейският производител на смартфони е плагиатствал дизайна и функциите на iPhone за своите собствени устройства. Samsung предприе контра-действия. В последвалите дела от август 2012 и ноември 2013 Apple се поздрави с успеха и до момента на Samsung бе наложено да заплати близо 1 млрд. долара обезщетение, но делата тепърва се обжалват.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.