Tyxo.bg counter

Nikon официално прекрати първата си серия безогледални фотоапарати

Японският производител Nikon официално е прекратил своята първа серия от безогледални камери и обективи за тях. Nikon 1 бе официално представена през 2011 г. и бе насочена към към непрофесионалните любители.

Nikon 1 продуктите все още се предлагат в някои региони, но на японския сайт на компанията те вече са отбелязани като прекратени. Общо за периода на съществуването на серията на пазара се появиха 11 камери и 12 обектива, както и различни аксесоари за тях.

Последният модел от серията видя бял свят преди повече от три години. В този смисъл краят ѝ вероятно не е изненада. Също така, в интернет упорито се въртят слухове, че компанията разработва нов безогледален фотоапарат, който ще е базиран и на нов байонет.

Според други слухове обаче компанията може да заложи на различна стратегия - да предложи компактно безогледално тяло за притежателите на Nikon F обективи. Много хора предполагат, че целта на Nikon (както и на Canon) трябва да е директна конкуренция на успешните камери на Sony. За разлика от Sony обаче тези компании разполагат с много повече обективи и техни притежатели, които няма как да изоставят просто така. В този смисъл вероятността от реализиране на някакъв компромисен вариант е доста съществена...

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.