Tyxo.bg counter

Тест пилот на Tesla: Цитираните характеристики на Roadster са консервативниКолегите от Electrec са изровили доста интересно видео в канала VINwiki YouTube, в което тест пилотът Емил Буре говори за впечатленията си от нашумелия Tesla Roadster. Както вече писахме, този автомобил ще разруши всички рекорди за ускорение за шосейни коли масово производство, с цитираните от Илон Мъск 1,9 секунди от 0 до 100 км/ч, максимална скорост от 400 километра в час и пробег от 1000 км с едно зареждане. След официалната премиера на спортната кола се появиха доста съмнения в тези стойности, а имаше дори изявление от физик, който пък твърдеше, че производителността на колата е в рамките на възможното.

Ето директния цитат от Емил Буре, относно скептицизма около ускорението и максималната скорост на Roadster:

"Знам, че изказванията на Илон предизвикаха доста скептицизъм в деня на представянето"

[...]

"Мисля че мога да кажа, без това да ми донесе проблеми, че цитираните стойности са напълно реални. Не са теоретични. Не са просто калкулирани. Ние сме постигали тези стойности. Вероятно не трябва да го казвам, но тези стойности дори са консервативни. Това нещо ще бъде истинско оръжие"

Емил също споменава, че въпреки неговата позиция на тест пилот за Tesla, компанията му е създала главоболия за пуснато видео в Instagram, в което той шофира Roadster. Що се отнася до производството на въпросната кола, Емил казва само "Имайте вяра".

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.