Tyxo.bg counter

Microsoft се фокусира върху социалното образование

Образованието в днешно време не се свежда само до четене, писане и аритметика – то е свързано с това да се научиш как да учиш. В тази връзка Microsoft иска да предложи начин за усвояването на подобни способности. Компанията купува Flipgrid, създател на образователна платформа, която възпитава социални и емоционални умения като комуникация и справяне с провал. Технологичният гигант засега не разкрива как точно ще интегрира Flipgrid, но първата стъпка е да предостави платформата безплатно на училищата.

От Microsoft обещават, че предложенията на Flipgrid ще продължат да работят с други „партньорски екосистеми”, така че класните стаи, в които се използват продуктите на Google, няма да бъде засегнати.

Този ход е доста логичен, имайки предвид променящата се роля на Microsoft в училищата. Компанията загуби от Google в областта на образованието, включително при компютрите и облачните услуги. За сметка на това Flipgrid дава на Microsoft преднина в една сфера, в която Google на практика не присъства, без значенние от устройствата и софтуера, който учениците използват.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.