Tyxo.bg counter

Samsung готви шест телевизионни сериала ексклузивно за VR

Виртуалната реалност (VR) изглежда позатихна напоследък в технологичните новини, но това не значи, че модата е отминала, тъкмо обратно. Все повече компании се заемат със задачата да произведат достатъчно достъпен и ефективен хардуер и това е чудесно за потребителите, но какво се случва на другия фрон - съдържанието? Samsung например са решени да предложат на потребителите на Gear VR качествено и богато съдържание с новия си проект "Pilot Season".

Това е нова инициатива, която ще събере шест телевизионни серии, създадени специално за VR в услугата Samsung VR Video. От днес всички абонати на VR Video ще могат да гледат пилотните епизоди на шест нови сериала, вариращи като тема и формат. &Design е документална серия, която разглежда как дизайнът се преплита с различни аспекти на ежедневието. Анимационната комедия Bro Bots е позиционирана в подобен на Futurama свят и разказва за два британски робота, които работят като полицаи в NYPD. 

The Interpretation of Dreams е още една документална поредица, предлагаща нов прочит на известните трудове на Зигмунд Фройд по темата. Част от тези VR сериали са фотореалистични, други са анимационни - интересното е, че Samsung не само дистрибутира заглавията в своята VR мрежа, но и финансира изработката им. 

Ако разполагате с Gear VR очила, можете да отидете в Oculus онлайн магазина и да потърсите услугата Samsung VR Video. В раздел Featured се намира въпросният Pilot Season.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.