Tyxo.bg counter

Всичко което знаем за предстоящия сериал по Властелинът на пръстените

През голяма част от изминалото десетиелетие телевизионните продуценти се опитваха да намерят нещо, което да бъде съизмеримо с калибъра на популярния сериал Игра на тронове. От Amazon считат, че са го открили – Властелинът на пръстените.

Съобщава се, че гигантът, известен предимно в сферата на онлайн търговията, е похарчил впечатляващата сума от 250 млн. долара, за да получи правата да създаде сериал, развиващ се в Средната земя, измислена от британския писател Джон Р. Р. Толкин. Компанията е амбицирана да заснеме няколко сезона с потенциална възможност за разклоняване на действието в паралелни предици.

Кога да очакваме сериала?

Не знаем. Единственото, което е известно е, че Amazon са придобили правата през ноември 2017 г. От това може да се предположи, че до появата на сериала ще мине доста време. Някои спекулират, че възможно това да се случи към края на 2019 г. Ние обаче по-скоро бихме заложили на 2020-та… най-рано.

Всъщност, по данни на The Hollywood Reporter, договорът задължава Amazon да започне създаването на продукцията до две години – т.е. до ноември 2019 г.

Разбира се, всичко ще бъде излъчвано чрез платформата за поточно видео Amazon Prime – услугата чрез която гигантът се опитва да конкурира Netflix. Достъпът до съдържанието в нея струва по 9 долара на месец. Налице е обаче възможност за безплатен едномесечен тест. Според слухове компанията работи и върху безплатна версия на платформата, която щяла да се издържа от реклами. 

Какво ще се случва в сериала?

Тук също не знаем почти нищо. Сигурно е обаче, че сериалът ще се фокусира върху нови истории и герои, като действието ще се развива преди Задругата на пръстена. От Amazon не поясняват дали това означава преди, след или по време на събитията от романа Хобитът.

Известно е обаче, че Amazon “могат да използват материали от филмите”, като има шанс дори Питър Джаксън (режисьорът на последната кинопоредица по романите на Толкин) да заеме ролята на изпълнителен продуцент. Може да се заключи, че действието на бъдещия сериал ще се развива в същата вселена, в която са и филмите, т.е. надали ще става дума за нов старт.

От Tolkien Estate, юридическото лице, управляващо активите на писателя, поясняват, че Amazon ще “покаже на екрана досега неразработвани истории, базирани на оригиналните ръкописи на Толкин”.

Налице е една творба на писателя, която до момента не е получила филмов адаптация – Силмарилион. Тя обаче е разделена на разкази и описва голям период от време, което прави създаването на филми по нея доста трудна задача. Разбира се, бихме могли да предположим, че създателите на сериала ще черпят вдъхновение и от тук.

Налице са и книги, съставени на базата на недовършени творби и бележки на Джон Р. Р. Толкин…

Засега е ясно кой ще продуцира сериала, кой ще пише сценария, както и кои актьори ще видим на екрана. Ще следим за новини!

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.