Tyxo.bg counter

DJI разработва дрон със сменяеми обективи?

В интернет се появиха две изображения, на които твърди че се вижда задаващият се нов дрон на DJI – Pantom 5 и по-точно камерата, с която той ще бъде оборудван. Най-любопитното е, че според този слух квадрокоптерът ще дава възможност за смяна на оптиката. 

Phantom 5 засега не е обявен и за него няма никакви официални данни. Все пак, през последните седмици се разпространяват слухове, най-пресният от които е от потребител на Twitter, наречен OsiltaLV.

Самият квадрокоптер не се вижда на изображенията, тъй като съответните области нарочно са замъглени. Явно това, върху които въпросният човек иска да се обърне внимание е именно камерата. По късно същият потребител допълни, че според самите DJI изтеклата снимка е специално модифицирана версия на дрон, която не е предназначена за продажба.

Подобен проект обаче все пак не трябва да се изключва като възможност. През октомври миналата година DJI представи камерата Zenmuse X7, която предлага Super 35/ASP-C сензор и сменяеми обективи. Вместо да заложи на вече съществуваща платформа от компанията са разработили своя система.

Всички гледат на DJI като на компания за дронове, но тя вече предлага и камери и обективи за тях. Затова не се изисква особено въображение да се предположи, че натрупаният опит може да се приложи и в други нейни продукти. 

Според един от туитовете на OsiltaLV задаващият се Phantom 5 ще е с алуминиев корпус и пластмасов капак за GPS приемнтика, както и пластмасови крака. Дали може да му се вярва ще разберем по-късно през годината, когато се очакда да бъде анонсиран новият квадрокоптер.


Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.