Tyxo.bg counter

Нов светлосилен варио телеобектив от Panasonic

Нов представител серията си  светлочувствителни варио обективи с диапазон на блендата 2.8-4.0 за Micro-Foutr Thirds стандарта представи Panasonic. Leica DG VARIO-ELMARIT 50-200mm предллага 100-400 mm варио при приравняване към 35 мм формат. Останалите два обектива от серията са с диапазони 8-18 и 12-60 mm.

Всички модели използват технологията на Panasonic с нано покритие за намаляване на отблясъците и фантомните изображения. Обективите са с метална конструкция, която е подходяща професионална употреба при тежки условия, и е устойчива на прах, водни пръски и както и на ниски температури до -10℃.

Оптичният стабилизатор на образа POWER O.I.S. (Optical Image Stabilizer) компенсира треперенето на ръката. Обективът работи в тандем със системите за двойна стабилизация на образа Dual I.S. (Image Stabilizer) и Dual.I.S.2, когато е поставен на тяло, което ги поддържа.

Обективът може да бъде управляван от заснемащия сензор с максимална скорост 240 fps, което позволява следене на обекта при снимане на дълги серии. При запис на видео е реализирана система за микро-стъпков контрол на диафрагмата, чрез която фотоапаратът да реагира по-гладко на промените в яркостта при използване на варио или панорамиране.

Оптичната система на обектива се състои от 21 елемента в 15 групи, като в конфигурацията влизат две UED (Ultra Extra-low Dispersion) лещи, две ED (Extra-low Dispersion) лещи и две асферични лещи. Използването на тези лещи ефективно намалява сферичните изкривявания и хроматичната аберация, в резултат на което се постига висока разделителна способност и контраст на целия образ – от центъра до периферията.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.