Tyxo.bg counter

Мобилно приложение помага на животни в беда

Help A Paw е ново българско мобилно приложение, чрез което могат да се подават сигнали ранени и болни животни. Потребителите могат да съобщения за животни в беда или да се откликват, ако имат възможност да помогнат.

Мобилно приложение помага на животни в беда

Идеята за приложението се ражда преди няколко години, като повод за по-детайлното ѝ разработване става дипломен проект. “Преди време случайно попаднах сред голям кръг от хора във Facebook, които активно помагаха на бездомни животни. Когато някой забележеше пострадало куче или котка, но не можеше да реагира на момента, молеше останалите за помощ. По същото време аз трябваше да пиша дипломна работа. Така ми хрумна идеята да комбинирам полезното с приятното и да създам приложение, което да направи по-бърза и надеждна комуникацията между доброволците” - споделя създателят на мобилната апликация Милен Маринов.

Демонстрационната версия на Help A Paw за iPhone печели второ място в конкурса за мобилно приложение по време на конференцията MobCon. В резултат технологичната компания MentorMate подпомага разработката на мобилната версия за другата популярна мобилна платформа – Android.

Help A Paw може да бъде свалено безплатно от онлайн магазините Apple App Store и Google Play. За новини покрай приложението можете да следите на официалната Facebook страница на Help A Paw.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.