Tyxo.bg counter

През 2018 ще се появят 157 нови емоджита

Към вече познатите 2 666 емоджита ще бъдат добавени нови 157, сред които ще има картинки за пол, цвят на кожата, нови животни и храни. Макар че засега не е ясно как Apple, Google, Microsoft и Facebook ще се възползват от тях, от Emojipedia представиха примерни емоджита, за да илюстрират проекта си.

77 от новите картинки ще бъдат уникални, допълнени с различни вариации за цвят на кожата. Очаква се да има „усмихнато личице с три сърца“, „личице, на което му е студено“, „личице, на което му е топло“, „молещо личице“, „празнуващо личице“ и „замаяно личице“. Освен това вече потребителите ще могат да избират картинки с различен цвят и тип коса – червена, къдрава, бяла. Същевременно ще има и два нови раздела емоджита: със супергерои и суперзлодеи.


През 2018 ще се появят 157 нови емоджита

© Мария Динкова, pcworld

Новите животни, които ще се появят са енот, лама, хипопотам, кенгуру, лебед, язовец, паун, папагал, комар, микроби, омар и плюшено мече. Картинките на храни ще бъдат допълнени с манго, сол, кесчета, маруля и геврек.

Сега вече зависи от големите компании как ще променят или доразвият емоджитата. Новата версия Unicode Emoji 11.0 ще бъде пусната през юни 2018, а вероятно устройствата ще могат да поддържат новите картинки едва през втората половина на 2018.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.