Tyxo.bg counter

Nokia представя 4G версия на стария модел 3310

4G версията на Nokia 3310 ще бъде пусната през февруари в Китай.

Nokia залага на носталгията при своите последни телефони като модела 3310 с 3G. Очевидно това работи добре за компанията, тъй като тя вече подготвя пускането на 4G версия на същия телефон. Очаква се новото устройство да започне да се продава през февруари в Китай.

Не е наистина ясно защо Nokiа (или по-точно HMD Global, който получи правата за производството на телефони и таблети с марката Nokia) избра да започне с 3G версия на модела 3310. Все пак носталгията за едно „по-просто” време обикновено не включва изключително бавната връзка. Новата версия предлага по-бърза 4G скорост и може да функционира като Wi-Fi хотспот. Освен това тя разполага с 2-мегапикселова камера с LED светкавица, жак за слушалки, поляризиран 2.4-инчов екран, Bluetooth 4.0 и 512 MB сторидж със слот за MicroSD карта. Телефонът ще се предлага в два цвят: светло синьо и сиво.

Представянето на този телефон в Китай е логичен ход, тъй като страната с най-голямото население в света предлага възможност за добра проверка на пазарната реакция. Този конкретен модел може да бъде популярен в селските райони и сред хората, които предпочитат телефон с основни функции (или не могат да си позволят такъв от по-висок клас). Със сигурност обаче има търсене на телефоните с по-малко възможности, като предимството при този е, че балансира между бързата скорост и познатите функции.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.