Tyxo.bg counter

Тунелите ще почакат: Илон Мъск и The Boring Company ще правят огнехвъргачки

The Boring Company, принадлежаща на Илон Мъск, чиято основна дейност е прокопаване на тунели, представи нов продукт.

През декември Илон Мъск обяви, че след като The Boring Company продаде 50 хил. шапки със своето лого, ще започне да предлага огнехвъргачки. Тогава много хора си помислиха, че става дума за шега, дори след като такъв продукт се появи на официалния сайт.

Налице е възможност предварителна поръчка, а доставките се очаква да започнат през април. Именно заради това много потребители счетоха, че става дума за подранила първоаприлска шега.

По всичко личи обаче, че продуктът е реален. Мъск публикува любителско видео, на което тича срещу камерата, изпускайки пламъци… Самият той обаче подчертава, че въпросната огнехвъргачка не е нещо сериозно.

Въпреки това обаче компанията възнамерява да продаде 20 хил. бройки на цена 500 долара. Явно самото споменаване на Мъск вече е достатъчно за пазарен успех…

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on Jan 27, 2018 at 5:29pm PST

За какво обаче може да служи един такъв битов огнемет? В САЩ това са популярни устройства борба с плевели. Някои хора пък ги използват, за да топят снега в дворовете си през зимата.

Самата The Boring Company възнамерява строи тунел между Ню-Йорк, Филаделфия, Балтимор и Вашингтон. Според Мъск в бъдеще хората ще се придвижват между градовете под земята, което ще позволи това да става значително по-бързо.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.