Tyxo.bg counter

И Samsung бе обвинена, че прави старите си устройства по-бавни

Италианската антимонополна служба започна разследване срещу Samsung. Корейският производител е заподозрян, че е забавял работата на свои стари смартфони чрез софтуерни ъпдейти. Освен това там подозират за наличие на тайно споразумение с Apple, която пък наскоро стана главно действащо лице в аналогичен скандал.

Властите на Апенините считат, че двете компании са разработили обща политика за влошаване на възможностите на своите остарели продукти. Целта, разбира се, е клиентите да бъдат подтикнати да придобиват новите модели.

По темата започна са се говори през декември 2017 г., когато стана ясно, че Apple съзнателно и понижавала честотите на процесорите на старите модели iPhone.

От там се оправдаха със стареенето на батериите - ако устройствата не били направени по-бавни, то имало риск те да работят кратко време и внезапно да се изключват. Apple бе затрупана от съдебни искове, а на директора на компанията, Тим Кук, му се наложи да се извинява.

След разкритието няколко производители, побързаха да обявят че, за разлика от Apple, не правят изкуствено по-бавни своите стари продукти.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.