Tyxo.bg counter

Nintendo представи Labo - роботизиран експеримент за Switch

Nintendo представи днес много интересен експеримент, наречен Nintendo Labo - той ще позволи на потребителите на Switch да превърнат конзолата в един куп роботизирани играчки от картон. "Labo комбинира магията на Nintendo Switch със забавлението от това да създаваш сам интересни неща", обяснява компанията на сайта на Labo. Джаджите се строят от картон, като конзолата и контролерите се поставят на ключови места, за да задвижат инсталацията.

Видеото, което японците пуснаха следобяд, показва как може да бъде използван Labo, за да контролирате дистанционно роботи или да свирите на електронно пиано. Labo излиза официално на пазара на 20-и април. В продажба ще влязат два комплекта - Variety Kit за 70$ и Robo Kit за 80$. Variety включва две радиоуправляеми коли, рибарска въдица, къща, мотоциклет и пиано. Ето и малко по-детайлно описание на тези джаджи:

  • Toy-Con RC Car: Левият и десен Joy-Con се поставят в сглобената кола и контролират движенията и посредством екрана на Switch конзолата. Вибрациите в джойстиците карат колата да се движи в посоката, която изберете.
  • Toy-Con Fishing Rod: рибарската въдица има активна, въртяща се макара, която е свързана с корда към Switch. Можете да хванете една от многото разнообразни риби, които плуват по екрана на конзолата.
  • Toy-Con House: в тази къща живее сладко същество, с което можете да взаимодействате, да го храните и да играете с него. Това става чрез поставянето на специални блокове в отвори в долната част на къщата.
  • Toy-Con Motorbike: Всеки Joy-Con контролер служи за дръжка на мотоциклетен волан. Натискането на бутон запалва двигателя докато завъртането на десния Joy-Con подава газ, подобно на реален мотоциклет.
  • Toy-Con Piano: след сглобяване на красиво пиано с 13 клавиша и поставянето на Switch и Joy-Con на правилните места, можете да експериментирате и да създавате музика.

80-доларовият Robot Kit ще позволи на потребителите да построят и управляват роботизиран костюм с визьор, раница и ръкавици, за да контролират робот на екрана на конзолата. И двата комплекта идват с необходимите парчета картон и софтуер, но можете да добавите 10$ за комплект специални лепенки и стикери, с които да добавите малко индивидуалност към сета.


Nintendo представи Labo - роботизиран експеримент за Switch

© Мариян Славов, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.