Tyxo.bg counter

Kodak предлага машина за добив на биткойн под наем

Kodak предлага машина за добив на биткойн под наем

Преди дни Kodak обяви, че работи върху своя криптовалута. Това несъмнено е странен ход, имайки предвид с какво е известна компанията… Сега обаче нещата става още по странни – на изложението CES 2018 Kodak представи и машина за добив на биткойн. Явно там са взели насериозно възможността за бърза печалба на базата на вихрещата се криптовалутна мания…

Новият продукт на компанията се казва Kodak KashMiner и той може да бъде нает за две години срещу 3400 долара, както и половината от получените приходи, които се изчисляват на 750 долара месечно. От компанията са изчислили, че потребителят, печелейки по 375 долара месечно, ще натрупа 9000 долара за две години. Като се извади първоначалната инвестиция той остава 5600 долара печалба.

Звучи като праволинейна логика, но има проблем. Сложността на изчисленията за добив на биткойн постепенно се увеличават, което означава че с течение на времето KashMiner ще носи все по-малко пари. Всъщност трудността на добива се увеличава драстично – с около 15% всеки месец. Според коментари на специалисти след 24 месеца приходите ще са доста по-малко от предвижданите.

Налице обаче е и друг проблем – показаният на изложението в Лас Вегас Kodak KashMiner всъщност е ребрандиран Bitmain Antminer S9, който струва 2320 долара. 

След всичко това Kodak си навлече обвинения в измама:

 

 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.