Tyxo.bg counter

Хакатон за технологии в спорта ще се проведе за пръв път в България

На 10-11 Март 2018 г. в София с домакинството на Националната Спортна Академия „Васил Левски“ ще се проведе за първи път в България иновативното състезание за технологии в спорта - Спортни Хакатони България. Събитието е уникално по своя характер и има за цел да поощри използването на технологиите в спорта като предостави възможност на креативно мислещи екипи да разработват технологии, приложения и роботи за спорт. Фокусът на Спортни Хакатони България е насочен към развитието на творчеството, създаването на приятелства, използването на технологии и разработването на проекти, които да се надграждат в бъдеще.

Първото издание на Спортни Хакатони България ще се фокусира върху шест категории, по които екипите ще разработват проекти: Спортни технологии, приложения и данни; Спорт, музика и здраве; Спортно образование; Спортни мобилни игри; Спортни Интелигентни (SMART) Облекла; Спорт и медия. Няма такси и възрастово ограничение за участие. Паралелно със Спортния Хакатон ще се проведе и първата високотехнологична конференция Sport Tech Conference с участие на лектори, които ще споделят най-добрите практики в областта на иновациите, софтуерните и хардуерните технологично-базирани спортни решения.

Инициативата се провежда в съответствие с принципите за домакинството на София - Столица на спорта 2018 г. и в съответствие с политиките на ЕС за развитие на иновациите, активното използване на технологиите, развитието на предприемачеството и най-вече развитието на ключови за младите хора - умения за общуване, дигитални умения, работа в екип и креативност с фокус към спорта.

Регистрацията за участие и темите за разработване на проекти ще бъдат обявени на 10 февруари на сайта: http://sports-hackathons.org/

Повече информация на сайта и FB страницата https://www.facebook.com/SportsHackathonsBG/.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.