Tyxo.bg counter

Компания набира средства, за да създаде най-малкия телефон в света

Имаше момент, когато компаниите за мобилни телефони се надпреварваха коя ще създаде най-малкото устройство. След това обаче дойде епохата на фаблетите и тази надпревара остана в миналото. Компанията Zanco обаче е решила да върне тази мода обратно, представяйки най-малкия мобилен телефон в света – Tiny T1 .

Неговото разработване, отнело около две години, е било изцяло мотивирано от предизвикателството: дали всъщност е възможно да се създаде толкова миниатюрен апарат, признават от компанията.

В сравнение с новия iPhone X например, Tiny T1 не може да предложи много функции. Потребителите няма да могат да го отключват с лице или да проверяват последните приложения. Вместо това той има възможност да съхранява до 300 телефонни номера и 50 смс-а, като същевременно е достатъчно малък да се носи при всякакви ситуации. Освен това Tiny T1 ще работи с всеки мобилен оператор, а потребителите ще могат да сменят неговата nano-SIM карта по всяко време. Малкото устройство е пригодено за работа с 2G мрежа, а батерията може да издържа до 3 дни стендбай и 180-минутни разговори.

От компанията коментара, че Tiny T1 е много подходящо за малките деца. С него родителите ще могат да се свързват с тях, без задължително да ги излагат на опасностите от онлайн влияние и кибертормоз.

Макар че Kickstarter кампанията може да бъде наистина непредвидима, от създателите уверяват, че Tiny T1 в момента е напълно функциониращ прототип и е готов за масова продукция. Цената на Tiny T1 за предварителните поръчки е 40 долара, а доставките ще започнат през май 2018 г.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.