Tyxo.bg counter

До 2025 г. половината от продадените автомобили на Toyota ще са електрически или хибридни

Toyota най-накрая разкри подробности около плана си да настигне своите конкуренти при електрическите превозни средства. Досега от компанията се фокусираха върху хибридните и задвижваните с водород автомобили. И макар да постигнаха успех с Prius – сега ще акцентират върху изцяло електрическите автомобили. От 2020 г. от Toyota планират да предложат на пазара 10 коли, изцяло захранвани с батерии, а до 2025 г. да представят хибридни или напълно електрически версии на всеки автомобил, който продават.

От компанията също така уточниха, че смятат да продават електрическите си автомобили в Япония, Индия, Европа и САЩ. За тази цел те ще си партнират с Panasonic за разработването на нови батерии от следващо поколение, както и за настоящите литиево-йонни батерии. До 2030 г. от Toyota предвиждат да инвестират около 13, 3 млрд. долара в тази насока, за да успеят на настигнат своите конкуренти.

Основната цел на компанията е да достигне до момент, в който половината от продадените автомобили за година да са хибридни или изцяло електрически, а до 2030 г. ежегодно трябва да се продават 5,5 млн. електрически превозни средства.

През последните две години редица автопроизводители направиха подобни изявления.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.