Tyxo.bg counter

Sony пуска нови карти памет за професионални фотографи и видеооператори

Sony представи нова серия карти памет професионалните фотографи и видеооператори. Продуктите от серията G с марката CFast адресират непрекъснато разширяващите се възможности на първокласните фотоапарати и 4K кино и телевизионни камери. Новите карти предлагат скорости на запис до 510MB/s и на четене до 530MB/s.

Бързият трансфер е важен не само за снимащите видео, но и за фотографите. При заснемане на серии кадри в RAW формат (т.е. записване директно на „сигнала“ от матрицата без компресиране в JPG формат) картата трябва да се справя с голям поток от данни. В противен случай фотографът може да изпусне ключови снимки, докато чака предишните кадри да бъдат съхранени на картата.

Новите CFast карти поддържат и стандарта VPG130. T.е. предлагат гарантирана минимална скорост на запис от 130MB/s, което ги прави удачни за запис на професионално 4K видео, например в Cinema RAW light режим, подчертават от Sony.

Бързата скорост на четене пък намалява времето, необходимо за прехвърляне на RAW файлове, продължителни 4K видео материали и изображения с висока резолюция към компютър. 

Не на последно място от компанията допълват, че новите CFast карти са преминали тестове за падане, вибрации, удар и устойчивост, което ги прави удачни за снимане в предизвикателни условия. Те са разработени така, че работят в широк температурен диапазон и са устойчиви на статично електричество.

В комплект с новите продукти клиентите получават и софтуера Sony File Rescue, предназначен за възстановяването на случайно изтрити материали.

Новите CFast 2.0 карти с памет от серия G ще бъдат налични в 32GB (CAT-G32), 64GB (CAT-G64) и 128GB (CAT-G128) варианти и ще се разпространяват на пазара през първото тримесечие на 2018 година.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.