Tyxo.bg counter

Над 100 проекта се включиха в конкурса “Компютърно пространство”

Акценти по време на 29-то издание на форума бяха интерфейсите за хора с увреждания и приложението на CAD/CAM системите в областта на изкуството

Над 100 проекта от България и чужбина се включиха във фестивалната част на тазгодишното издание на международния форум за компютърни изкуства „Компютърно пространство“, който се проведе от 27-ми до 29-ти октомври в Червената къща и Централния военен клуб. Форумът е некомерсиално събитие, което цели да покаже световните тенденции в областта на компютърните изкуства. Организирано от "Студентско общество за компютърно изкуство”, с помощта на Фондация “Америка за България”, събитието се проведе за 29-ти пореден път и отново събра експерти от цяла Европа, които изнесоха презентации в широк спектър от теми.

В конкурсната част бяха връчени награди в общо осем категории - компютърна графика, компютърна анимация, електронна музика, уеб дизайн (4 подкатегории), мобилни арт приложения, а посетителите на форума имаха възможност да се насладят на серия от изложби, семинари и демонстрации.

Акценти на 29-то издание на форума “Компютърно пространство” бяха интерфейсите за хора с увреждания - Брайлови принтери, “екрани” и клавиатури за хора със зрителни проблеми и др., както и приложението на CAD/CAM системите в областта на изкуството. Особен интерес предизвикаха и VR демонстрациите за хора със зрителни увреждания.


Над 100 проекта се включиха в конкурса “Компютърно пространство”

© Иван Гайдаров, pcworld

Експерти във филмовата индустрия представиха специални визуални ефекти и смесени форми на кино и анимация, а Росен Петков, председател на "Студентско общество за компютърно изкуство", демонстрира начините, по които дигиталното видео може да бъде използвано за приобщаващо обучение, както и конкретни обучителни продукти, изработени по проект InDVT, финансиран по програма Еразъм+.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.