Tyxo.bg counter

Battle.Net получава нови социални функции

Услугата на Blizzard вече дава на играчите това, което винаги са искали - достъп до техните приятели по всяко време

Услугата Battle.net на Blizzard вече дава на играчите това, което винаги са искали - достъп до техните приятели в игрите по всяко време и на всяко устройство. Новото хипер удобство обаче несъмнено ще накара много играчи да се зачудят коя услуга за чат да използват.

На бета версията на приложението за настолни компютри на Battle.net вече е видим разделът "Social”. Играчите могат да си говорят или да си пишат в чат чрез групи, частни DM и канали. Актуализацията ще позволи на геймътите да персонализират своите профили с лични аватари и опцията “About”.

Това е супер удобно за играчи, които искат да използват същия профил за чат в игри като Overwatch, а също така и когато сърфират в интернет. С новото мобилно приложение на Battle.net геймърите могат да разговарят помежду си практически навсякъде. Това ще направи координирането на нападенията в World of Warcraft или организирането на групи в Overwatch много по-лесно.

Проблемът? Много от нас вече имаха възможност да правят повечето от тези неща с Discord. Тази услуга се гордее с над 45 милиона регистрирани потребители, предлага същия гласов или текстов чат чрез канали и частни DM, но няма същата интеграция в играта.

Discord обаче има много функции, които Battle.net няма – ако обичате да знаете на какви игри от платформата Steam играят приятелите ви и ако те свържат своя Steam-акаунт с акаунта си в Discord, тази информация се показва веднага в приложението. Също така, Discord добави и видео чат с до 10 души и споделяне на екрана, което определено ще помогне на приложението да предизвика интереса на много хора, извън кръга на геймърите. Кой знае - един ден Discord може да замени дори офис приложението за чат Slack.

С новата интеграция на Battle.net във всички платформи играчите на StarCraft и Overwatch ще трябва да решат дали да се придържат към Discord или да се преместят в Battle.net, което, за съжаление, може без да иска да разцепи някои приятелски групи. Актуализираната версия на Battle.net включва и функция “appear offline”, която дава възможност на потребителите да играят Diablo III, без да бъдат притеснявани от досадни съобщения.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.