Tyxo.bg counter

18-то поредно издание на CodeIT стартира на 13 октомври

Международният конкурс по програмиране, организиран от Мусала Софт, е едно от най-старите състезания по информатика

На 13 октомври, в 20:00 ч., ще бъде даден старт на 18-то поредно издание на международния конкурс по програмиране CodeIT, организиран от софтуерната компания Мусала Софт, с помощта на CSLab.CodeIT е едно от най-старите състезания в сферата и най-елитният частен конкурс по информатика в България. Той е и една от най-дългосрочните инициативи на Мусала Софт, част от политиката за корпоративна социална отговорност на компанията и стратегията за насърчаване на всички с интереси в областта на алгоритмите, програмирането и информационните технологии.

Дни преди началото на конкурса, от Мусала Софт се похвалиха и с нови звездни попълнения в екипа си - Александър Станев и Енчо Мишинев, седми в класацията на стоте най-добри програмисти в света.

Първият кръг (маратон) на CodeIT ще продължи три седмици. В него участниците ще трябва да се справят с една задача, достигайки до най-оптималното й решение спрямо останалите състезатели. Всеки ще има възможност да модифицира и надгражда решението си в продължение на целия рунд. В новия сезон на CodeIT, всички участници с ненулев резултат ще получат подаръци, а най-добрите - специални награди, осигурени от спонсорите на конкурса.

Почетен член на журито, а тази година и патрон на първи кръг на CodeIT, ще бъде проф. Красимир Манев, Президент на Международната олимпиада по информатика (IOI) за 2014-2017 г. и Президент на Европейската младежка олимпиада по информатика (eJOI).

На финалния присъствен кръг на CodeIT, както и предишни издания на конкурса, ще гостува популярен ИТ гуру, който ще сподели ценния си опит и ще даде съвети към младите таланти. Тази година най-добрите участници в конкурса ще се срещнат през май 2018 г. с Иван Катанич – дългогодишен хърватски състезател по програмиране със златен медал от IOI и два сребърни медала от ACM ICPC. Иван Катанич се е фокусирал върху машинното самообучение и блокчейн технологиите.

Сайтът на CodeIT (www.codeit.bg) вече е обновен, активен и готов за новото издание на надпреварата. Сезон 2017/2018 на конкурса ще има и нов символ – лисица, известна на всички със своята находчивост и способността си бързо да намира решения във всяка ситуация.

Новини и актуална информация от състезанието: www.codeit.bg и във Facebook групата на CodeIT: https://goo.gl/GVrULo.   

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.