Tyxo.bg counter

Нови технологии, мрежови атаки и изкуствен интелект на HackConf 2017

Иван Гайдаров

На 30-ти септември и 1-ви октомври София Тех Парк бе домакин на третата технологична конференция HackConf, организирана от HackBulgaria, в сътрудничество с някои от водещите компании в сектора. И през тази година организаторите акцентираха върху водещите ИТ теми и надграждането на знанията на участниците във форума – основна част от мисията на HackBulgaria.

HackConf 2017 бе насочена предимно към младши и старши разработчици, студенти и любители, които имаха възможността да се срещнат и да се запознаят с работата на доказани имена в сферата на информационните технологии.

След официалното откриване, пред препълнената зала “Джон Атанасов” щафетата поеха създателите на CHAOS GROUP – Петър Митев и Владимир Койлазов, който тази година спечели награда “Оскар” за цялостен принос в технологиите и кино индустрията с разработката си за 3D визуализации V-Ray.

Двамата запознаха участниците с работата на CHAOS GROUP и дадоха ценни съвети на младите си колеги-програмисти, а Ивайло Караманолев, Team Lead, HyperScience, обърна внимание на дългосрочната поддръжка на уеб приложения.

До края на деня участниците в HackConf 2017 имаха възможност да разберат повече за мрежовите атаки (Мариян Маринов, Chief System Architect, SiteGround) и за това как изкуственият интелект може да причинява неприятности (Владимир Петков, Software Developer, Vmware). Ради Атанасов, основател на OneBit Software, от своя страна даде ценни насоки как новопостъпващите програмисти и разработчици да се възполват в най-голяма степен от първите си 5 години в софтуерната индустрия.


Нови технологии, мрежови атаки и изкуствен интелект на HackConf 2017

© Мариян Славов, pcworld

Вторият ден от програмата бе открит с презентация на системния архитект Иван Ванков, който предстваи технологията Hyperledger на IBM. По думите му тя ще промени начина, по който се прави бизнес, “по същия начин, по който интернет го промени преди няколко години”.

Програмният език Scala бе представен от Камен Коцев, Software developer, HackSoft, а Мариян Маринов, Chief System Architect, SiteGround, и Мира Георгиева, SOP Advisor, Zoiper обърнаха внимание на личностното развитие в ИТ сектора и компетенциите, които трябва да притежава един екип, за да бъде успешен.

HackConf 2017 затвърди за пореден път водещата позиция на HackBulgaria в подготовката на кадри за ИТ индустрията, а огромният интерес към събитието показа, че програмирането и информационните технологии стават все по-популярни в България с всеки изминал ден. А след края на тазгодишното издание на технологичния форум ни остава само да предполагаме с какво ще ни изненадат от организацията през 2018 г.


Нови технологии, мрежови атаки и изкуствен интелект на HackConf 2017

© Мариян Славов, pcworld

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.